Παραμυθόφωνο

Το παραμύθι του Χρόνη και του Χρόνου στην 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

To διαδραστικό παραμύθι «Τα Ίχνη του Χρόνη » δημιουργήθηκε ειδικά για την 17η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Νοέμβριος 2020.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Χρόνης δεν είναι ούτε άνθρωπος, ούτε ζώο. Είναι διάφανος και αεράτος, Αφήνει τον πλανήτη του για να βρει φίλους. Η περιπέτειά του ξεκινά και μόνη του βοήθεια είναι ένα ρολόι, μια κλεψύδρα και μια φωτογραφική μηχανή – εργαλεία κάπως μαγικά, όχι σαν τα συνηθισμένα. Ποιον πλανήτη επισκέπτεται πρώτα και τι του μέλλει να συναντήσει εκεί είναι πληροφορίες κρυμμένες, που αν είστε τυχεροί, θ’ ανακαλύψετε.
Η παρουσίαση του παραμυθιού γίνεται με τη μορφή διαδραστικού (interactive) βίντεο που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να επιλέγουν σε συγκεκριμένα σημεία της ιστορίας την πορεία του ήρωα. Για παράδειγμα το παιδί μπορεί να επιλέξει τον επόμενο πλανήτη που θα ταξιδέψει ο ήρωας, ανάμεσα σε δύο διαθέσιμες επιλογές. Το βίντεο αποτελείται από κινούμενες εικόνες και αφήγηση παραμυθιού (voice over).


Ο Ι Σ Υ Ν Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε Σ

ΕΠΙΝΟΗΣΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
Μάριος Βουτυράκης, Κατερίνα Θεοδώρου, Στέλλα Καρασμάνογλου, Πετρίνα Καρυδιά, Ελένη Μπασδάρα, Πόπη Νάκου, Βούλα Παπαστεργίου, Κατερίνα Τζανάκη, Νάντια Φιλιπποπούλου, Νικολέττα Χατζηπολυδώρου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:
-ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Ράδογλου Θανάσης, Λεία Χατζοπούλου.
-ΉΡΩΕΣ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Μάριος Βουτυράκης, Κατερίνα Θεοδώρου, Στέλλα Καρασμάνογλου, Ελένη Μπασδάρα, Πόπη Νάκου, Βούλα Παπαστεργίου, Νικολέττα Χατζηπολυδώρου, Λεία Χατζοπούλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:
Μάρα Καίσαρη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ – ANIMATION:
Σέβη Ξεΐνη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΑΦΗΓΗΣΗ:
Γιώργος Ευγενικός.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ :
Κέντρο Μελετης και Διαδοσης Μυθων και Παραμυθιων
Παραμυθόφωνο

©2020

http://e-mythos.euhttps://paramythofono.blogspot.com
RSS
Follow by Email
YouTube