Παραμυθόφωνο

Το παραμύθι του Χρόνη και του Χρόνου στην 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και το «Παραμυθόφωνο» συμμετέχουν στην διαδικτυακή 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 19 έως και Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020).
Ειδικά για την 17η Έκθεση Βιβλίου σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» του Τμήματος Θεσσαλονίκης ένα διαδραστικό «παραμύθι» με θέμα τον χρόνο που είναι και η γενική θεματική της έκθεσης.
Η παρουσίαση του «παραμυθιού» γίνεται με τη μορφή διαδραστικού (interactive) βίντεο που δίνει τη δυνατότητα στον θεατή-ακροατή να επιλέγει σε συγκεκριμένα σημεία της ιστορίας την πορεία του ήρωα. Για παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να επιλέξει τον επόμενο πλανήτη στον οποίο θα ταξιδέψει ο ήρωας. 

 

To διαδραστικό παραμύθι «Τα Ίχνη του Χρόνη » δημιουργήθηκε ειδικά για την 17η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Νοέμβριος 2020.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Χρόνης δεν είναι ούτε άνθρωπος, ούτε ζώο. Είναι διάφανος και αεράτος, Αφήνει τον πλανήτη του για να βρει φίλους. Η περιπέτειά του ξεκινά και μόνη του βοήθεια είναι ένα ρολόι, μια κλεψύδρα και μια φωτογραφική μηχανή – εργαλεία κάπως μαγικά, όχι σαν τα συνηθισμένα. Ποιον πλανήτη επισκέπτεται πρώτα και τι του μέλλει να συναντήσει εκεί είναι πληροφορίες κρυμμένες, που αν είστε τυχεροί, θ’ ανακαλύψετε.
Η παρουσίαση του παραμυθιού γίνεται με τη μορφή διαδραστικού (interactive) βίντεο που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να επιλέγουν σε συγκεκριμένα σημεία της ιστορίας την πορεία του ήρωα. Για παράδειγμα το παιδί μπορεί να επιλέξει τον επόμενο πλανήτη που θα ταξιδέψει ο ήρωας, ανάμεσα σε δύο διαθέσιμες επιλογές. Το βίντεο αποτελείται από κινούμενες εικόνες και αφήγηση παραμυθιού (voice over).

Σελίδες: 1 2

RSS
Follow by Email
YouTube