Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

«Αντι πολέμου ειρήνην ελώμεθα»

Αντί πολέμου ας προτιμήσουμε ειρήνη κι ας αφήσουμε τις ιστορίες με την σοφία τους να γλυκάνουν την καρδιά μας. Οι ήρωες αυτών των παραμυθιών υμνούν τη ζωή, το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Οι ιστορίες τους μιλούν για την αγάπη, την φιλία, την δικαιοσύνη, την ελπίδα.Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός

Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων Συγγενών Εθνοφρουρών Επαρχίας Λευκωσίας σας προσκαλεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022, ώρα 16:00, στην εκδήλωση αφιερωμένη  στην «Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης». Καλεσμένος ο Γιώργος Ευγενικός αφηγητής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών της Ελλάδας. Θα μας αφηγηθεί ιστορίες για την αγάπη, την φιλία, την δικαιοσύνη, την ελπίδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη Αξιωματικών Εθνικής Φρουράς στην Λευκωσία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είσοδος: 10€. (Όλα τα έσοδα θα δοθούν στους άπορους εθνοφρουρούς της Κύπρου)

Πηγές των ιστοριών που θα ακουστούν: 

Συλλογικό έργο, 100+1 σοφές ιστορίες της Ανατολής, Μετάφραση: Άλκηστη Κελεσίδη, Δήμητρα Νικολαΐδου. Εκδόσεις: Αρχέτυπο, Θεσσαλονίκη 2014.

Μαρία Βλαχάκη. Ταξίδια Πολιτισμού. Υπο έκδοση Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, Κέα 2022.

Λάο Τσε – Ταο Τε Κινγκ, το Βιβλίο του λόγου και της φύσης, Εκδόσεις: Σμίλη, Αθήνα 1993

Αμιρ Μιρζάι, Πέρσης αφηγητής, Αφήγηση 2012.

Μπουκάι Χόρχε, Το βιβλίο Ιστορίες να σκεφτείς, Μετάφραση: Μπεζαντάκου Μαρία. Εκδόσεις: Όπερα, 2012.

Παπάς Αλκης Οι λαοί μιλάνε. Εκδόσεις: Αστάρτη 2010.

Ανώνυμος. The Book of the Thousand Nights and a Night , μετάφραση John Payne, vol. 4. Εκδόσεις: Privately Printed for Subscribers Only, Λονδίνο, 1884.

RSS
Follow by Email
YouTube