• Γιορτή Παραμυθιών

  21η Γιορτή Παραμυθιών. Κέα 22-29 Ιουλίου 2023

  Η 21η Γιορτή Παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί στην Κέα από 22 έως και 29 Ιουλίου 2023. Το θέμα της φετινής Γιορτής είναι «Τα Ξωτικά», τα απόκοσμα πλάσματα που κατοικούν στον άλλο κόσμο, τον έξω κόσμο. Οι παραδόσεις όλου του κόσμου αναφέρονται σε πνεύματα της φύσης, νεράιδες, στοιχειά, αερικά και τελώνια, στοιχειακά όντα και ξωτικές υπάρξεις. Παράλληλα με τον κόσμο των ανθρώπων υπάρχει ένας άλλος κόσμος, κατοικημένος από αόρατα πλάσματα που έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο, άλλες φορές τον βοηθούν κι άλλες τον δυσκολεύουν. Σε αυτόν τον κόσμο των φανταστικών πλασμάτων είναι αφιερωμένη η φετινή Γιορτή Παραμυθιών.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Πάτσγουορκ: Μάνια Χατζηιωαννίδη 

 • Γιορτή Παραμυθιών,  Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  To εικαστικό της φετινής αφίσας,

   Η 21η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ παρουσίασε το Σάββατο 1η Απριλίου 2023 στο «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς», το εικαστικό της φετινής αφίσας, που έχει φιλοτεχνήσει με την τεχνική του patchwork η Μάνια Χατζηιωαννίδη.

  Η 21η Γιορτή Παραμυθιών, θα πραγματοποιηθεί στην Κέα από 22 έως 30 Ιουλίου 2023 και έχει ως θέμα «Τα ξωτικά του τόπου μας».

 • Γιορτή Παραμυθιών

  20 Χρόνια Γιορτή Παραμυθιών

  Αναλυτικό πρόγραμμα. 

  Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών σας προσκαλεί στην 20η Γιορτή Παραμυθιών που θα λάβει χώρα στο νησί της Κέας από 22 έως και 31 Ιουλίου 2022.

  Η «Γιορτή Παραμυθιών» γίνεται φέτος 20 χρονών και είναι γεμάτη παραμύθια και γλυκές αναμνήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Γιορτή Παραμυθιών

  Η «Γιορτή Παραμυθιών» στηρίζει το Σωματείο Επαγγελματιών Αφηγητών – Ιστορητών Ελλάδας.

  Χαιρετίζουμε την δημιουργία και το ξεκίνημα του νέου Σωματείου Επαγγελματιών Αφηγητών – Ιστορητών Ελλάδας.

  Η «Γιορτή Παραμυθιών» ανακοινώνει ότι πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των αφηγητών που θα συμμετέχουν στη Γιορτή θα προέρχεται από τα τακτικά μέλη του σωματείου. Στηρίζουμε έμπρακτα το νεοσύστατο σωματείο  και τους στόχους που έχει θέσει προκειμένου να ενισχυθεί ο κλάδος των  επαγγελματιών αφηγητών – ιστορητών Ελλάδας. 

  Η Ανακοίνωση του Σωματείου

 • Γιορτή Παραμυθιών

  18η Γιορτή Παραμυθιών

  «Χίλιες και Μια Νύχτες»

  Για 18η χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών συνεχίζεται στην Κέα από τις 
  18 μέχρι τις 26 Ιουλίου.
  Φέτος είναι αφιερωμένη στις «Χίλιες και Μια Νύχτες», την περίφημη συλλογή ιστοριών και παραμυθιών από την Ανατολή που μέχρι σήμερα γοητεύει και μαγεύει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.
  Ανοίγουμε πανιά και ταξιδεύουμε παρέα με τον Σεβάχ τον Θαλασσινό, συναντάμε μαγεμένες βασιλοπούλες, βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς με τον Αλαντίν, γνωρίζουμε τζίνι και εξωτικά πλάσματα. Ακολουθούμε στα πέρατα της γης ήρωες και ηρωίδες σε περιπέτειες και δοκιμασίες. Αφηνόμαστε στην έκπληξη και τη συγκίνηση που μας επιφυλάσσουν η φιλία, η αγάπη, ο έρωτας, όταν μας οδηγούν σε άγνωστα μέρη.

  Διαβάστε περισσότερα »

RSS
Follow by Email
YouTube