Παραμυθόφωνο

Το παραμύθι του Χρόνη και του Χρόνου στην 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ο Ι Σ Υ Ν Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ε Σ

ΕΠΙΝΟΗΣΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
Μάριος Βουτυράκης, Κατερίνα Θεοδώρου, Στέλλα Καρασμάνογλου, Πετρίνα Καρυδιά, Ελένη Μπασδάρα, Πόπη Νάκου, Βούλα Παπαστεργίου, Κατερίνα Τζανάκη, Νάντια Φιλιπποπούλου, Νικολέττα Χατζηπολυδώρου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:
-ΠΛΑΝΗΤΕΣ: Ράδογλου Θανάσης, Λεία Χατζοπούλου.
-ΉΡΩΕΣ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Μάριος Βουτυράκης, Κατερίνα Θεοδώρου, Στέλλα Καρασμάνογλου, Ελένη Μπασδάρα, Πόπη Νάκου, Βούλα Παπαστεργίου, Νικολέττα Χατζηπολυδώρου, Λεία Χατζοπούλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:
Μάρα Καίσαρη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ – ANIMATION:
Σέβη Ξεΐνη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΑΦΗΓΗΣΗ:
Γιώργος Ευγενικός.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΠΑΡΑΓΩΓΗ :
Κέντρο Μελετης και Διαδοσης Μυθων και Παραμυθιων
Παραμυθόφωνο

©2020

Συντελεστές

«Τα ίχνη του Χρόνη» είναι μία διαδραστική ιστορία που δημιουργήθηκε Ο γενικός άξονας πλοκής της ιστορίας και τα δρώντα πρόσωπα διαμορφώθηκαν συνδυάζοντας όλες τις ιδέες της ομάδας επινόησης. Η πλοκή διαμορφώθηκε αξιοποιώντας τις βασικές λειτουργίες των δρώντων προσώπων της μορφολογίας των μαγικών παραμυθιών σύμφωνα με τον Ρώσο λαογράφο Βλαντιμίρ Προπ (ήρωας, ανταγωνιστής, βοηθός, απαγόρευση, παραβατικότητα, δολιοφθορά, τόπος εκκίνησης, τόπος προορισμού, μεταφορά, πάλη, μαγικό μέσο, έπαθλο κλπ). Στην πρώτη φάση της εργασίας καθορίστηκαν τα δρώντα πρόσωπα. Στην συνέχεια δημιουργήθηκαν υποομάδες και κάθε υποομάδα επεξεργάστηκε τα επεισόδια της ιστορίας και τις μονάδες δράσης. Επεξεργάστηκε επίσης τους χαρακτήρες των δρώντων προσώπων, τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Όταν η ιστορία ολοκληρώθηκε, κάθε υποομάδα ζωγράφισε τα δρώντα πρόσωπα και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε κάθε επεισόδιο και μονάδα δράσης. Μία άλλη ανεξάρτητη ομάδα σχεδίασε τους πλανήτες ώστε να υπάρχει μία κοινή αισθητική στο γενικό σκηνικό της ιστορίας. Ακολούθησε η γενική επιμέλεια του κειμένου και η ηχογράφηση. Όλο το υλικό συγκεντρώθηκε και ακολούθησε η τεχνική επεξεργασία του. Οι ζωγραφιές έγιναν κινούμενες εικόνες που συνοδεύτηκαν από την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας. Η παρουσίαση του παραμυθιού γίνεται με την μορφή διαδραστικού (interactive) βίντεο που δίνει τη δυνατότητα στον θεατή-ακροατή να επιλέγει σε συγκεκριμένα σημεία της ιστορίας την πορεία του ήρωα. Για παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να επιλέξει τον επόμενο πλανήτη στον οποίο θα ταξιδέψει ο ήρωας. Όλη η δημιουργική ομάδα ακολούθησε τον Χρόνη στο ταξίδι του και είδε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τα δικά του. Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Γίναμε φίλοι γιατί και «ο Χρόνος είναι φίλος». Μάθαμε κι εμείς μαζί του να διακρίνουμε το καλό και το κακό, να γιατρεύουμε τις πληγές μας και να πλουτίζουμε από τη γνώση του ταξιδιού, γιατί «ο χρόνος είναι γιατρειά και γνώση». Ζήσαμε την κάθε στιγμή γιατί «ο χρόνος είναι στιγμές». Θα ζούμε την κάθε στιγμή γιατί «ο χρόνος δεν σταματά»…
 Γιώργος Ευγενικός

http://e-mythos.euhttps://paramythofono.blogspot.com

Οι εκδόσεις του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι exwfyllo%2BFilia%2Bpou%2Ballazoun%2Bti%2Bzoi.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι exwfyllo_zourari_toyal_003.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι exwfyllo_gynaikes_exipnes_tharetes.jpg
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 7giortesBook.jpg

Σελίδες: 1 2

RSS
Follow by Email
YouTube