Παραμύθια χωρίς σύνορα

Φεστιβάλ Αφήγησης στην Δράμα

Ένα ταξίδι σε τόπους μαγικούς, μακρινούς κι αλλοτινούς.

«Το λαϊκό παραμύθι, μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, φωτογραφίζει και καταγράφει με τρόπο μαγικό την καθημερινότητα των ηρώων, πραγματεύεται τους αιώνιους προβληματισμούς της ανθρωπότητας που δεν είναι τίποτα άλλο από τις δοκιμασίες της ζωής. Πορευόμαστε μαζί με τους μαγικούς ήρωες συμπάσχουμε, παλεύουμε, και ελπίζουμε να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!»

Το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας οργανώνει το πρώτο φεστιβάλ προφορικής παράδοσης στην Δράμα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την καλλιτεχνική και επιστημονική στήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Ο στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχτεί η λαϊκή προφορική παράδοση και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στην ανάγκη διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και να υπογραμμίσει την μεγάλη συμβολική και παιδαγωγική αξία των παραμυθιών. 

Από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τους ήρωες των παραμυθιών σ’ ένα ταξίδι σε τόπους μαγικούς, μακρινούς κι αλλοτινούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

RSS
Follow by Email
YouTube