• Εκδόσεις

  51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ «Τα ξωτικά του τόπου μας»

   
  Στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα: 21:30 – 22:30 στην σκηνή «Μαρία Πολυδούρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Σπέη «Τα ξωτικά του τόπου μας» της ΑΡΤΕΟΝ εκδοτικής, αποτελεί μια επιτομή των σχετικών λαϊκών αφηγήσεων ή «παραδόσεων», όπως τις αποκαλεί η Λαογραφία. Το βιβλίο είνα βασισμένο σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό από το Ψηφιακό Αποθετήριο Λαϊκών Παραδόσεων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

  Η εικονογράφηση είναι του Πρόδρομου Μάνου και των εκδόσεων Αρτέον.
  Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

  ΟΜΙΛΙΕΣ : Γιώργος Σπέης,(συγγραφέας, ερευνητής)

  Γιώργος Ευγενικός(Αφηγητής, Καλλιτεχνικός διευθυντής Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών).

  ΑΦΗΓΗΣΗ:
  Λίζη Χανδακάρη (Εκπαιδευτικός / Συγγραφέας / Αφηγήτρια)

 • Εκδόσεις

  Τα ξωτικά του τόπου μας

  Έκδοση βασισμένη σε λαϊκές αφηγήσεις ή «παραδόσεις» από όλο τον ελληνικό χώρο.

  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη νέα έκδοση που πραγματοποιείται από την Αρτέον Εκδοτική με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων & Παραμυθιών.
  Πρόκειται για ένα βιβλίο που επιμελήθηκε ο ερευνητής εθνογραφίας,βραβευμένος από το Λαογραφικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών, Γιώργος Σπέης, με εικονογράφηση του Πρόδρομου Μάνου και της Αρτέον. Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα της επίπονης και μακρόχρονης ερευνητικής εργασίας του συγγραφέα πάνω σε ανέκδοτο αρχειακό υλικό από το Ψηφιακό Αποθετήριο Λαϊκών Παραδόσεων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών . Η έκδοση βασισμένη σε λαϊκές αφηγήσεις ή «παραδόσεις» από όλο τον ελληνικό χώρο αποτελεί μια πλήρη παρουσίαση των ξωτικών του τόπου μας. 
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Εκδόσεις

  «Φιλιά που αλλάζουν τη ζωή»

  Παραμύθια από την παγκόσμια παράδοση
  της Μαρίας Βλαχάκη


  Αφιερωμένο στους γενναίους ανθρώπους της αληθινής ζωής 
  που ζουν χωρίς το φιλί που λαχταρούν


  Παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση για ζωές που αλλάζουν για πάντα από ένα και μόνο φιλί.

  Σε αυτή τη συλλογή θα διαβάσετε τις ιστορίες ηρώων και ηρωίδων που το φιλί καθορίζει την πορεία τους και αλλάζει με κάποιον τρόπο τη ζωή τους. Ονειρεύονται το φιλί, το διεκδικούν με γενναιότητα και παλεύουν για να το κρατήσουν. Τους είναι αδύνατον να το ξεχάσουν. Ταξιδεύουν και ζουν περιπέτειες για να το βρουν, περνούν από δύσκολες δοκιμασίες με κίνδυνο τη ζωή τους για να το πάρουν πίσω,

RSS
Follow by Email
YouTube