Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

«Το Σπίτι των Παραμυθιών», ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική και παγκόσμια προφορική παράδοση. Μύθοι, παραμύθια, θρύλοι, παραδόσεις του λαού μας και διαφορετικών λαών από κάθε γωνιά της γης, συναντώνται και περιμένουν να ακουστούν, να μοιραστούν, να διαδοθούν. Επισκεφτείτε την σελίδα: http://e-mythos-house.blogspot.com

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  Αφηγήσεις και Παρουσιάσεις στην 18η Διεθνή ‘Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών συμμετέχει στην 18η Διεθνή έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 25 έως και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021), με δικό του περίπτερο παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές του και τις εκδόσεις του, αλλά και με αφηγήσεις παραμυθιών και παρουσιάσεις βιβλίων στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά της ΔΕΒΘ.

  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO).
  Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών περιλαμβάνει:

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  30 Χρόνια Παραμυθοκόρες ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

     Επετειακή Ημερίδα για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια με τις «Παραμυθοκόρες» της Άννας Αγγελοπούλου, οργανώνουν το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» και η ΑΜΚΕ «Παραμύθια και μύθοι στου Κενταύρου τη ράχη», με την συμμετοχή των εκδόσεων «Εστία» οι οποίες και θα παρουσιάσουν  ειδική επετειακή έκδοση για τις «Παραμυθοκόρες». Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει ομιλίες και αφηγήσεις επιλεγμένων παραμυθιών από τη συλλογή «Παραμυθοκόρες». Η εκδήλωση φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών &, Πειραιώς 144, Αθήνα τ.κ.:118 54, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, ώρα προσέλευσης 18:00.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  Αφιέρωμα στο 1821. Ιστορίες του αγώνα ζωντανεύουν στα μάτια και την καρδιά μικρών και μεγάλων.

  Το Σπίτι Των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να μοιραστεί ιστορίες. Να ταξιδέψει ψηλά. Ίσαμε εκεί που φτάνουν τα όνειρα και η φαντασία. Το πρόγραμμα του Σπιτιού για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο 2021 είναι αφιερωμένο στην επέτειο για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Ιστορίες του Αγώνα δραματικές αλλά και ευτράπελες, στιγμές μεγαλοσύνης και ηρωισμού, ανθρώπινα πάθη, κρυμμένα μυστικά. Ήρωες του ’21 ξακουστοί μα και αφανείς θα συνθέσουν το ψηφιδωτό και θα ζωντανέψουν στα μάτια και την καρδιά μικρών και μεγάλων.

  ΔΙΑΒΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  Digging for inner Gold

  Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος περιορισμένων θέσεων για τη δωρεάν παρακολούθηση της πιλοτικής εφαρμογής του ευρωπαϊκού προγράμματος Aurus: Digging for inner Gold.

  Πρόκειται για πρόγραμμα που στοχεύει στην αξιοποίηση της αφήγησης για την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων.

  Mέσα από την αφήγηση ιστοριών, τη διάδραση και τη συνδημιουργία, τη χρήση πρωτότυπων αφηγηματικών μεθόδων και εκπαιδευτικών εργαλείων, επιδιώκεται η επιστροφή σε μια αισιόδοξη και αγωνιστική οπτική της ζωής, η ανακάλυψη του κρυμμένου χρυσού που ο καθένας κρύβει μέσα του, η ο αναστοχασμός και η αυτογνωσία, η διεκδίκηση του συχνά χαμένου νοήματος της ιστορίας του καθενός.

  Ως εκ τούτου το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών καλεί άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες: 

  α) μακροχρόνια άνεργοι
  και/ή
  β) μέλη μονογονεϊκών οικογενειών

  να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, ένα μικρό βιογραφικό) στο e-mail.: afigisi@gmail.com

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν Τετάρτες 18:00 με 20:00 από το Νοέμβριο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2022 στο «Σπίτι των Παραμυθιών – Το μουσείο Αλλιώς».
  3/11, 17/11, 1/12, 15/12, 19/1, 26/1, 2/2, 16/2 (οι άλλες δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης της ομάδας)

  Η συμμετοχή θα πιστοποιηθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.  

  Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021 στον Εθνικό Κήπο!

  Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» συμμετέχει με πολύγλωσσες αφηγήσεις παραμυθιών, στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2021 στον Εθνικό Κήπο, προσκεκλημένο των Μορφωτικών και Πολιτιστικών Ιδρυμάτων και Πρεσβειών 14 χωρών-μελών της EUNIC Αθήνας. Σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή του Βιομηχανικού Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων,
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  Εργαστήριο Αφηγηματικής Τέχνης

  Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» και η «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» οργανώνουν εργαστήριο Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα, από Σεπτέμβριο 2021 έως και Ιούνιο 2022, δύο Σαββατοκύριακα το μήνα στο «Σπίτι των Παραμυθιών το Μουσείο Αλλιώς». Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εντός των ωρών 11:00 έως 17:00 ή 18:00 το Σάββατο και την Κυριακή.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  «Φιλιά που αλλάζουν τη ζωή» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

  «Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς» έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Βλαχάκη με παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση και με τίτλο «Φιλιά που αλλάζουν τη ζωή». Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 στο πάρκο Ραγκαβή (Ελαιόκηπος), στην περιοχή της Πλάκας. Η έκδοση είναι του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
  Θα μιλήσουν ο αφηγητής και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου» Γιώργος Ευγενικός, η λαογράφος-αφηγήτρια Μαρία Βραχιονίδου και η αφηγήτρια Ανθή Θάνου. Ένα μαγικό παραμύθι από το βιβλίο θα αφηγηθεί η Σμαράγδα Αποστολάτου.

  Ακολουθούμε ήρωες και ηρωίδες με γενναία καρδιά που κάνουν ταξίδια γεμάτα μαγεία, περιπέτεια και δύσκολες δοκιμασίες για ένα φιλί και αλλάζουν τη ζωή τους με ένα φιλί.
  Σας αναμένουμε με χαρά!


  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  Διαδικτυακό εργαστήριο για το Παραμύθι και την Αφηγηματική Τέχνη

  Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» ανακοινώνει τη λειτουργία διαδικτυακού εργαστηρίου της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» για το Παραμύθι και την Αφηγηματική Τέχνη. Το εργαστήριο θα υλοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ώρες 19:00 – 21:00 μέσω skype. Τις παρακάτω ημερομηνίες.
  Απρίλιος 2021
  12 , 14, 19, 21
  Μάιος 2021
  10, 12, 17, 19

  Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν έως 16 άτομα και η συμμετοχή θα είναι άμεσα διαδραστική. Εφόσον οι συμμετέχοντες το επιθυμούν θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και στους επόμενους διαδικτυακούς κύκλους μαθημάτων της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης».
  Λόγω της άμεσης εξ αποστάσεως διαδραστικής συμμετοχής στο εργαστήριο θα χορηγηθεί «Βεβαίωση Εκπαίδευσης». 

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Το Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς

  Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης 2021: Δωμάτια με χρώματα και παραμύθια

  Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης είναι μια γιορτή παραμυθιών και παραμυθάδων που γιορτάζεται στις 20 Μαρτίου, για να έρθει ο προφορικός αφηγηματικός λόγος κοντά στο κοινό, σε πλατείες, θέατρα, σχολεία, αυλές, γειτονιές. Για δεύτερη χρονιά αυτή η γιορτή είναι δύσκολο ή και απαγορευτικό να γίνει όπως την έχουμε γνωρίσει. Τα παραμύθια όμως περιμένουν να ακουστούν.

  Χτύπησαν την πόρτα του Σπιτιού των Παραμυθιών, η πόρτα άνοιξε και χώθηκαν στα πολύχρωμα δωμάτιά του. Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών μας προσκαλεί να τα συναντήσουμε σε χρωματιστά διαδικτυακά δωμάτια, για να σπάσουμε τις απαγορεύσεις των τοίχων, να φωτιστούμε από το φως τους και να χρωματίσουμε τη διάθεσή μας με τις αποχρώσεις τους! Θα φέρουν μαζί τους μαγικές ευωδιές, ένα κουκί κι ένα φασόλι, αρώματα, περιπέτειες, αστεία και σοφίες αλλά κι ένα μεγάλο πλατς-πλουτς.

  Οι φίλοι των παραμυθιών και των χρωμάτων μπορούν να συνδεθούν στο Skype, στα χρωματιστά δωμάτια την Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 και να παρακολουθήσουν ζωντανά δεκαοχτώ αφηγητές που θα μοιραστούν μαζί μας παραμύθια και ιστορίες. 
  Η ιστορία του θεσμού

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  Η παρακολούθηση στο Skype σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

RSS
Follow by Email
YouTube