• Παραμύθια χωρίς σύνορα

  Φεστιβάλ Αφήγησης στην Δράμα

  Ένα ταξίδι σε τόπους μαγικούς, μακρινούς κι αλλοτινούς.

  «Το λαϊκό παραμύθι, μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, φωτογραφίζει και καταγράφει με τρόπο μαγικό την καθημερινότητα των ηρώων, πραγματεύεται τους αιώνιους προβληματισμούς της ανθρωπότητας που δεν είναι τίποτα άλλο από τις δοκιμασίες της ζωής. Πορευόμαστε μαζί με τους μαγικούς ήρωες συμπάσχουμε, παλεύουμε, και ελπίζουμε να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!»

  Το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας οργανώνει το πρώτο φεστιβάλ προφορικής παράδοσης στην Δράμα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την καλλιτεχνική και επιστημονική στήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

  Ο στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχτεί η λαϊκή προφορική παράδοση και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στην ανάγκη διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και να υπογραμμίσει την μεγάλη συμβολική και παιδαγωγική αξία των παραμυθιών. 

  Από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μικροί και μεγάλοι ακολουθούμε τους ήρωες των παραμυθιών σ’ ένα ταξίδι σε τόπους μαγικούς, μακρινούς κι αλλοτινούς.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Παραμύθια χωρίς σύνορα

  ΚΕΡΚΥΡΑ: Ναυτική Γιορτή Αφήγησης Παραμυθιών

  «Κάποτε ένας γέρος ταξίδευε πάνω σε μια δικάταρτη μπρατσέρα. Κάθε που νύχτωνε κάτω από τον έναστρο ουρανό έστρωνε το χράμι του άναβε τα λαδοφάναρα και έλεγε ιστορίες και
  παραμύθια για να μερώσει τη θάλασσα και τις ψυχές των ναυτικών…»

  Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, ξεκινά το αφιέρωμα στην παραδοσιακή ναυτική τέχνη διοργανώνοντας στις 15-16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 την Ναυτική Γιορτή Αφήγησης Παραμυθιών με τίτλο « Αλμύρα και Αστερόσκονη» Ιστορίες της θάλασσας και των άστρων. Η Ανθή Θάνου και ο Γιώργος Ευγενικός ταξιδεύουν στην Κέρκυρα να  πουν θαλασσινές ιστορίες, ευτράπελες και σοφίας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Παραμύθια χωρίς σύνορα

  ΤΗΝΟΣ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις αφήγησης

  Εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και ενήλικες  θα πραγματοποιηθούν από τον ιστορητή Γιώργο Ευγενικό, στη πρώην Μονή & Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. 
  Οι ξεχωριστές αυτές δράσεις οργανώνονται από την τοπική «Κάριτας» (Φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας), με την υποστήριξη της Καθολικής Αρχιεπισκοπής. (τηλέφωνο κρατήσεων – 6946280092 / ιδιαίτερα για το σεμινάριο αφήγησης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

RSS
Follow by Email
YouTube